Isblokke

På værkstedet fryser vi Europas største isblokke. Forløbig op til ½ tons. Vi skærer isen i alle tænkelige mål. Jeg forsøger at vise de seneste opdaterede tiltag, når det gælder isblokke i alle størrelser og variationer. Største isblok er ½ kubikmeter. Lige nu er vi ved at lave isterninger, med indfrosset nummerbrikker, som kan bruges til uddeling af Premier. Isterningerne bliver 40 x 40 mm. Jeg indefryser alle tænkelige objekter ind i Europas største isblok.

EN ISBLOK BLIVER TIL

På mit beskedne isværksted, et værksted som tjener mange formål, kan man finde forskellige ismaskiner, som kan fremstille isblokke i mange mål eller størrelser fra de mindste, som har det klassiske mål; 25 x 50 x 100 cm. Det mål som før i tiden blev brugt til konkurrencer over alt i verden.

I dag er konkurrencemålene ændret.Nu er et Europæisk standardmål; 40 x 50 x 120 cm. Disse blokke kan vi også fremstille. Vi har netop i vinteren 2012/13 leveret is til Konditorlandsholdet, som var i Frankrig i begyndelsen af 2013.De blev nummer 8 med deres isskulptur.

Vi producerer isblokke op til 50 x 80 x 120 cm - en proces som tager hele 16 dage. Det har betydet, at vi har måttet fremstille en særlig sav, som kan skære så store isblokke. Hertil kommer løftegrej, hæve/sænke bord og trucken, der er helt undværlig.