Ice for kids

Ice for Kids - isskulptur event for børn

Siden 2007 har jeg ca. 30 gange om året lavet isskulptur event for børn og voksne. Det har især været den del af eventen som handlede om at lave isskulptur med børn: Ice for Kids, som har været populær. Pr. 1. oktober 2020 har ca. 35.000 børn prøvet Ice for kids.

Ice For Kids er en event for børn hvor de kan lave deres egen isskulptur. Alle børn får en isblok, et sted at arbejde, og værktøj til at bearbejde isen med. De får hjælp og vejledning undervejs i hvordan de gør. Der er altid plads til børn i forskellige aldre, Børn fra 7 til 10 år kan deltage, når de er i sammen med en voksne. Der er ingen øvre aldersgrænse. Er man under 7 år har jeg et lavt bord og særligt værktøj. Her kan de stå og banke på isen sammen med en voksen.

Gennem de sidste par år har jeg besøgt mange biblioteker, cityforeninger og skoler rundt om i Danmark med Ice for Kids. Det plejer at være ganske fantastisk, der er for det meste fyldt med børn og deres forældre.

Eventen er en helt unik oplevelse, som kan udføres på alle tider af året, dog er regnvejr noget skidt. Jeg har med stor succes gennemført flere workshops i sne og kulde såvel som i høj solskin og 25 grader.

Ice For Kids Sommer

Fordelen er at børnene kan slappe af, at de ikke fryser og derfor ofte bruger lidt mere tid på isskulpturen.

Isblokkene bliver ofte mere gennemsigtige eller i al fald sker det hurtigere.

Det som nogle syntes er ærgerligt er, at isen smelter? Ja det gør den! Det er jo trods alt processen som er det vigtigste.

Ice For Kids - Is for børn - Vinter

Fordelen ved at lave isskulptur om vinteren er åbenlys, afsmeltningen er nærmest ikke eksisterende og der er mulighed for at bringe skulpturen med hjem, hvor den kan pynte på altanen eller i haven.

Ja i nogle tilfælde er der børn, der med deres forældres tilladelse tager skulpturen med hjem, gemmer den i fryseren og tager den frem til Nytårsfesten eller lignende.

Ulempen er at børene kan komme til at fryse. Det er dog en ulempe som de fleste gerne tager på sig.

Hvordan foregår det?

Jeg ankommer ca. 1 time før eventen starter, jeg opstiller 4 - 7 borde á ca. 3 m i længden, de fylder tilsammen ca. 40 til 80 m2.

Jeg medbringer isblokke som udskæres på stedet, hver deltager får en isblok, som måler ca. 12 x 15 x 20 cm.. Handsker og stemmejern, har jeg naturligvis også med.

Undervejs går jeg rundt og giver gode råd og en hjælpende hånd.

Når eventen er slut, pakker vi sammen og rydder ordentlig op.

Det anbefales at finde overdækning hvis vejrudsigten forudsiger regn.

Jeg bruger el sav, jeg har derfor brug for et stik med 230 w. max. afstand til kontakt 25 m. Såfremt det ikke er muligt at stille strøm til rådighed medbringer jeg benzin motorsav. Husk at give besked hvis der ikke er strøm på stedet.

Ice for kids gennemføres uanset vejret. Der kan dog gensidigt indgås forlig, hvis vi i fællesskab kan finde et andet tidspunkt at gennemfører eventen, dog senest 3 døgn før den aftalte tid

Live fra Ramasjang

Live fra Ramasjang havde inviteret Barbara (min datter) og mig til at lave isskulptur med børn, Ice for kids, det stod Barbara for og jeg skulle så lave en isskulptur. Jeg valgte at lave en fisk, nu vi var i Aqua Silkeborg. Efter bare 25 minutters arbejde var det hele slut. Strømmen var gået :-(

Vi ankom lidt før kl. 3. Teknikkerne og produktionsfolkene gik og talte optagelserne igennem. Vi tog isblokkene ned af bilen og hentede et arbejdsbord - Herfra gik det slag i slag, med prøver og flyttende rundt med isblokke, børn, borde og lamper mm.

Det er ikke alt som kan planlægges, det tør antydes. Hele tiden kom der nye input, nye spørgsmål og alt kunne virke lidt kaotisk. Det var det også og så alligevel var der en plan, ikke at den helt holdt men alle viste så nogenlunde hvor og hvad de skulle hvornår. Altså lige bortset fra da lyset gik i Ramasjang og der gik et sus gennem alle. Jeg vil ligefrem mene at der undslap et lille - Shit shit shit